Mágikus Marketing Szó

20 Mágikus Marketing Szó

20 Mágikus Marketing Szó

A nyelv egy rendkívül hatékony eszköz – lehetővé teszi, hogy Ön kapcsolatba léphessen a közösséggel, és cselekvésre ösztönözze őket. A marketingesek számára nagyon fontos a „megfelelő” szavak használata. Mely kifejezésre fognak kattintani az ügyfelei, feliratkozói, melyekkel fogja ösztönözni őket, hogy nyissanak meg e-maileket, kattintsanak különböző hivatkozásokra, ellátogassanak egyes weboldalakra, illetve megvásároljanak adott termékeket, igénybe vegyenek bizonyos szolgáltatásokat?

Sok szó képes motiválni, a szavaknak erejük van, ezt mindannyian tudjuk. A trükk abban rejlik, hogy Ön képes legyen meghatározni azt, melyek működnek a vállalkozása és helyzete szempontjából a legjobban. Előfordulhat, hogy az egyik tervezetben jól teljesítő kifejezés, nem a legjobb választás a következő kampányhoz.

Egyetlen szó különbséget tehet a sikeres beszéd és a „butaság” között. Természetesen szívesebben lenne az eladás nyertes oldalán, igaz? Ha új perspektívát szeretne beilleszteni a nyelvezetébe, a fülbemászó marketingszavakból álló összeállításunk jót fog tenni Önnek.

Próbáljon ki néhányat a következő e-mailjében vagy közösségi bejegyzésében. (Ne habozzon használni őket a weboldalán is!)

Első mágikus marketing szó

Te/Ön (Du/Sie): A ,,Te”  és az ,,Ön” a legerősebb kifejezések közé tartozik világszerte. Használatuk hozzájárulhat ahhoz, hogy ügyfelei úgy érezzék, kifejezetten velük beszélget, törődik a kívánságaikkal, igényeikkel, preferenciáikkal. Sőt, kötetlen hangvételüknek köszönhetően ezek a varázslatos marketingszavak segítenek az erős ügyfélkapcsolatok kiépítésében. A „Te/Ön” névmások kellemessé és beszélgetőssé teszik a bejegyzést. Ügyfelei úgy fogják érezni, mintha Ön valóban ismerné őket, hogy termékét/szolgáltatását kifejezetten az ő problémáik megoldására tervezte, így kedves és közvetlen erős üzleti kapcsolatot hoz létre, amely határozottan növelheti hirdetési kampánya hatékonyságát.

Második mágikus marketing szó

Egészséges (Gesund): Az egészség sokak számára az egyik legfontosabb szempont, ami teljesen logikus. Azonban nemcsak testi egészség létezik. Beszélhetünk még például biológiai, mentális, lelki, emocionális, szociális, anyagi (biztonságról) egészségről is. Ha bármilyen jellegű épséget tudsz ígérni az ügyfelednek, akkor már jó úton tartasz a siker irányába. Persze nem minden termékről fogják elhinni az emberek, hogy jót tesz nekik – nagyon fontos, hogy ne próbálj senkit átverni!

Harmadik mágikus marketing szó

Ingyenes (Kostenlos/Gratis): Ne becsülje alá az „ingyenes” szó vonzerejét. Az „INGYENES” felirat hatékony lelkesítő indíték. Végül is ki nem szereti a költségmentes dolgokat? Ezért szeretnek az emberek például korlátlan fogyasztású étterembe járni, tollakat, termékmintákat hazavinni különböző rendezvényekről, akkor is, ha megszámlálhatatlan mennyiségű található már az otthonukban vagy vásárolni 3 terméket 2 árán. Egy termékminta felkeltheti a vásárlási vágyat, a kipróbáló lekötelezve érzi magát, így nagyobb eséllyel vásárol majd a jövőben. Az „ingyen” termék egyesek számára igazi adrenalin löket, aminek nagyon nehezen tudnak ellenállni. A legtöbb ember hajlandó egy kis erőfeszítést tenni azért, hogy olyasmit szerezzen meg, amiért nem kell fizetnie. A fogyasztók megválnak személyes adataiktól, például nevüktől és e-mail címüktől, cserébe valami ingyenesért.

Negyedik mágikus marketing szó

Ajándék (Geschenk): Ez az „ingyenes“ szó egy változata, de hatása kissé eltér. Ha ajándékról beszélünk, az ügyfél különösen nagyra értékeltnek érezheti magát, hisz ezt általában az emberek a szeretteiktől kapják különleges alkalmakkor. Használjon ilyen tárgysorokat: AJÁNDÉK a hírlevélben!

Ötödik mágikus marketing szó

Garantált (Garantiert): Éreztesse a lehetséges ügyfeleivel, hogy az Ön termékével csak nyerhetnek, és nincs vesztenivalójuk.

Hatodik mágikus marketing szó

Csodálatos (Wundervoll/Verblüffend): Ezzel a figyelemfelkeltő jelzővel érzékeltetheti az ügyfelek számára, hogy valami „más”, rendkívüli, forradalmi, semmiképp sem hétköznapi, szürke, megszokott dologról van szó, ha az Ön termékéről/szolgáltatásáról beszélünk. De ügyeljen arra, hogy ne használja feltűnően sokszor ezt a kifejezést, különben elveszíti a „varázsát”.

Hetedik mágikus marketing szó

Egyszerű (Einfach/Leicht): Tudassa az előfizetőkkel, hogy mennyivel könnyebb lesz az életük, ha megveszik a termékét vagy igénybe veszik a szolgáltatását, majd tegye egyszerűvé számukra a vásárlási folyamat következő lépését. Mindenki szereti a könnyű megoldásokat. Bár az emberek képesek keményen dolgozni, mindannyian inkább az egyszerűbb utat választjuk, ha van rá lehetőség. A szó különböző variációi is működhetnek, például a „legkönnyebb” is elég hatékony, mivel azt sugallja, hogy számos egyszerű lehetőség létezik, de Ön a legjobbat fogja megosztani velük.

Nyolcadik mágikus marketing szó

Köszönöm (Danke): Ebben a rohanó világban az ügyfelek megbecsülése és a hála beépítése a vállalkozásba nagyon fontos. Mutasson egy kis kedvességet vásárlói számára azáltal, hogy értékeli őket, amikor valamilyen műveletet hajtanak végre a webhelyén. Ha egy kedves e-mailt küld az ügyfélnek, amelyben megköszöni, hogy regisztrált a weboldalára, az is segíthet az eladások fellendítésében. A „köszönetmondás” és a „nagylelkűség” fontos a személyes sikerhez.

Kilencedik mágikus marketing szó

Új (Neu): Az emberek szeretik és folyamatosan keresik az újdonságokat és a modern dolgokat, így a legfrissebb termékekkel kapcsolatos információk azonnal felkeltik érdeklődésüket. Használja az „új” szót a címsorokban és egyéb marketingszövegekben. Ez arra készteti az embereket, hogy megálljanak egy pillanatra és odafigyeljenek termékére/szolgáltatására.

Tizedik mágikus marketing szó

Fedezze fel (Entdecken): Hangsúlyozza, hogy van valami új és ismeretlen az ügyfél számára… valami, ami különleges előnyöket kínál.

Tizenegyedik mágikus marketing szó

Cselekedj most (Jetzt/Sofort): A ,,Most” azonnaliságot sugall. Érzékelteti potenciális ügyfeleivel, hogy valami fontosat szeretne velük sürgősen megosztani. Célja, hogy meggyőzze őket a cselekvésről, de nem holnap, hanem most kell cselekedniük és ennek a sürgősségnek meg kell jelennie: MOST, MOST, MOST, MOST. Bár úgy tűnhet, hogy ez a kifejezés nem olyan erős, de a valóság az, hogy sok tesztet végeztek már ezzel a szóval és anélkül, és az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy az ezeket a kifejezéseket használó cselekvésre ösztönzések jobb konverziós arányt érhetnek el. Ha nem jelzi a cselekvésre való felhívásban, hogy MOST kell cselekedni, akkor a leendő ügyfelei másnapra hagyják majd, és a valóság az, hogy ,,holnap” már nem tesznek semmit. Például: REGISZTRÁLJ MOST AZ AJÁNDÉKODÉRT!

Tizenkettedik mágikus marketing szó

Soha (Niemals): Használja ezt a szót a „negatív előnyök” megjelölésére, például „soha többé ne aggódjon” vagy „soha többé ne fizessen ettől többet”.

Tizenharmadik mágikus marketing szó

Bizonyított (Bewährt): Emlékeztesse a potenciális ügyfeleit, hogy terméke, szolgáltatása, vállalkozása bevált és IGAZI. A bizonyítékokon alapuló indítószavak nagyon jól működhetnek, ha hitelességet szeretne szerezni cége számára. Ezt a szót mindenekelőtt akkor érdemes használni, ha arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy például termékét alaposan tesztelték, és már sok elégedett vásárló használja: szinte mindenki előnyben részesítik a „bevált” dolgokat. .

Tizennegyedik mágikus marketing szó

Biztonságos (Sicher): Egy termék több tekintetben is biztonságot kell, hogy kínáljon. Egyrészt a megvásárlása biztonságos befektetést kell, hogy jelentsen, másrészt pedig bizonyítania kell, hogy használata sem veszélyes.

Tizenötödik mágikus marketing szó

Titok (Geheimnis): Az Ön terméke vagy szolgáltatása a TITOK, amit mindenki ismerni szeretne? Tudassa az ügyfelekkel, hogy felfedheti számukra ezt a rejtélyt, talányt. Ez a szó a használatától függően sikert, tudást vagy összeesküvést sugallhat. Ha Ön arra céloz, hogy ismer egy titkot, akkor azt megfelelően át kell tudni adnia. A kifejezés jól működik a blogbejegyzések címsoraiban, az értékesítéseknél és más marketingszövegeknél.

Tizenhatodik mágikus marketing szó

Hogyan…(Wie): Segítsen olvasóinak egy kihívást jelentő feladat vagy cél megvalósításában.

Tizenhetedik mágikus marketing szó

Legjobb (Beste): Egy agyonhasznált szóról van szó, azonban, ha megfelelő formában alkalmazzák, akkor ,,a kategória legjobbja…” nagyon hatásos lehet. Ez nem meglepő, hiszen ki ne vágyna a legjobb termékre/szolgáltatásra abban az árkategóriában, amit még megengedhet magának.

Tizennyolcadik mágikus marketing szó

Több (Mehr): Többet kínál, mint versenytársai? Mutassa meg! Olyan világban élünk, ahol mindenki arra törekszik, hogy minél több mindent megszerezzen. Mindenki többet akar a pénzéért, több időt és több értéket a vállalkozásoktól.

Tizenkilencedik mágikus marketing szó

Kötelezettség nélkül (Unverbindlich): teremtsen mindenki számára előnyös helyzetet.

Huszadik mágikus marketing szó

Megtakarítás/Mentés (Sparen): Pénz, idő, az idegek… szeretjük mindezt „megmenteni“, igaz? Illetve: nem ismerek senkit, aki visszautasítana egy jó ajánlatot, ha valamin „spórolhat“! A pénzmegtakarítás mindig nagyon fontos szerepet fog játszani a marketingkommunikációban. Ha egyértelműen elmondja a felhasználónak, hogy mennyi pénzt takarít meg az Önt produktumának használatával, az lehet a kulcsa annak, hogy meggyőzze őket az Ön termékének vagy szolgáltatásának megvásárlásáról.

Szívből kívánjuk, hogy hozzanak a vállalkozásodnak sok profitot ezek a kifejezések!

 

Home

Szinonimaszótár

Schreibe einen Kommentar