Google SEO tipp

10 Google SEO Tipp

10 Google SEO Tipp kezdőknek

Szeretné a webhelyét a Google keresési eredményeinek első vagy második oldalán találni?

Akkor jó helyen jár!

Mutatunk Önnek 10 SEO tippet a kezdéshez, mert a keresőoptimalizálás kicsit zavaros lehet, főleg az elején.

10 pontba szedve mindent megtalál, amit a kezdéshez tudnia kell, egyszerűen elmagyarázva, amivel garantáltan hatékony lesz.

Nyugodjon meg! Senki sem válik egyik napról a másikra SEO-szakemberré – a felhasználói jelek, algoritmusok, technológia világában könnyen elveszhet az ember.

Kezdjük az elejétől, és tegyük fel a kérdést: Mi az a SEO és mit csinál?

A SEO (Search Engine Optimization) az összes olyan intézkedés rövidítése, amellyel egy webhely láthatóbbá válik a Google organikus keresési eredményei között. A keresőoptimalizálás a weboldalon (OnPage) és azon kívül is (OffPage) történik.

Mi az az organikus keresés?

Ez a meg nem vásárolt keresési eredményeket jelenti. Ha egy találat mellett a „hirdetés” szót olvassa, azok nem organikus eredmények, hanem keresőmotor-hirdetések (SEA).

Mit hoz a SEO?

A keresőoptimalizálás nagyobb láthatóságot biztosít. Ha valaki az első oldalakon látja a webhelyét a Google keresésében, az már hatalmas előnyt jelent a versenytársakkal szemben. Különösen annak fényében, hogy a webhely teljes forgalmának 53,3%-a az organikus keresésből származik.

A lényeg, hogy az organikus rangsor fenntartható legyen, így az Ön webhelye nem csak láthatóbbá válik, hanem az is marad. A megvásárolt elhelyezésekről nem mondható el: amint a költségkeret kimerül, a Google Ads ismét eltűnik.

Hogyan jelenhetek meg a Google-keresések tetején?

Az őszinte válasz: hozzáértéssel, rendszerrel és mindenekelőtt türelemmel.

A SEO intézkedéseknek gyakran csak néhány hónap elteltével vannak látható hatásai. Nincsenek olyan parancsikonok, amelyek egyik napról a másikra előre katapultálják a weboldalát.
Ez azonban nem ok arra, hogy elkeseredjen, illetve feladja a kitűzött céljait.

Ha több részletet szeretne megtudni, ajánljuk kezdőknek szóló útmutatónkat.

Google SEO tipp #1: Jó kulcsszó kutatás

A keresőoptimalizálás alapja mindig a jó és alapos kulcsszó kutatás. Tehát: Milyen keresési kifejezésekkel szeretnénk, hogy megtaláljanak a Google-ben és más keresőmotorokon? Ez a kulcsszó megfelel nekem és az ajánlataimnak? Elég nagy a keresési mennyiség ehhez, vagy egyáltalán nem keresi senki? Mely szinonimák és megfelelő kifejezések jöhetnek szóba?

A kulcsszavak kutatása során mindig ügyeljen a regionális jellemzőkre és trendekre. Ne ragaszkodjon a cégspecifikus technikai feltételekhez. Nem minden potenciális ügyfele keresi úgy az Ön ajánlatait, ahogyan Ön tenné.

Határozza meg előre a célcsoportját, és próbálja meg magát a helyükbe képzelni. Például orvosként érdemes lehet létrehozni egy oldalt a „Meniszkusz sérülésekről”. De valóban ezt a kifejezést keresi a célcsoportja? Ez már a diagnózis (megoldás) – de valószínűbb, hogy az internetező a „térdfájás“ kifejezést preferálja.

Google SEO tipp #2: Tömör domain

A domain név egy webhely könnyedén megjegyezhető neve, ajánlott rövidnek és tömörnek lennie, ugyanakkor megfelelően képviselnie kell a cégét.

Ügyeljen arra, hogy biztosítson egy úgynevezett felső szintű domaint (TLD) – ideális esetben „.de” a német nyelvű webhelyekhez, és „.com” vagy „.net” a többnyelvű, nemzetközi webhelyekhez. Ennek az az előnye, hogy az internetezők jobban megbíznak ezekben a tartománykiterjesztésekben, és nagyobb fokú komolyságot tulajdonítanak nekik. Ha nem tudja, hogy a kívánt domain még elérhető-e, a DENIC lehetőséget ad a ,,.de” domainek elérhetőségének ellenőrzésére.

A legjobb esetben a domain tartalmazza a fő kulcsszót is. Ha például használtautókat árul, a „Fahrmarkt.de” vagy a „Gesetzwagen-kaufen.de” domain jó választás lehet.

A helyi webhelyek esetében a várost is fel kell tüntetni a domain névben. Jó példa: www.hotel-nachtruh-bonn.de. Ez a domain még mindig elég rövid ahhoz, hogy emlékezetes és tömör legyen. Ugyanakkor az adott szállodát a nevével (Hotel Nachtruh) reprezentálja, és tartalmazza a lényeges kulcsszót vagy kulcsszókifejezést a Hotel Bonn.

Google SEO tipp #3: Minőségi tartalom

A keresőoptimalizálásban semmi sem működik megfelelő tartalom nélkül. Fontos, hogy a felhasználók, a weboldal látogatói elégedettek legyenek. Meg kell mutatnia, hogy miért érdemes felkeresni az Ön honlapját, és nem pedig egy másikat? A legfontosabb feladat tehát a minőségi, hozzáadott értékkel rendelkező tartalmak előállítása.

A tartalom ellopása más webhelyekről abszolút TILOS. Ez az úgynevezett „duplikált tartalom” negatív hatással van a keresési eredmények között elfoglalt helyezésére, mivel a Google egyedi tartalomra vonatkozó követelménye nem teljesül. A Google azzal a problémával szembesül, hogy el kell döntenie, melyik webhely a legrelevánsabb a keresési lekérdezés szempontjából. A Google szemszögéből nézve a felhasználó számára a lehető legjobb eredményt nem lehet megjeleníteni.

A duplikált tartalmat azonban nem csak a külső tartalom saját weboldalára másolása okozhatja, hanem belső, technikai okai is lehetnek. Gyakori hiba a szerver helytelen konfigurációja, amely lehetővé teszi a webhely elérését „www“-vel és anélkül. Ebben az esetben a webmesternek gyorsan kell cselekednie, és például be kell állítania egy helyes 301-es átirányítást.

Google SEO tipp #4: Kulcsszavak az oldalon

Az oldalon szereplő kulcsszósűrűség automatikusan átadja a keresőmotoroknak és a felhasználóknak az oldal tartalmi fókuszát. Ha egy oldalt egy meghatározott kulcsszóra szeretnénk optimalizálni, akkor ez (beleértve a szinonimákat) ideális esetben a szöveg 3-5%-át teszi ki. Azonban nem szabad túlzásba vinni, és többször egymás után leírni a kulcsszót, inkább mindig értelmes és olvasható kontextusba kell helyezni azt.

Például, ha a Hotel Nachtruh szobáinak berendezéséről szeretnék beszámolni, természetesen olyan kifejezéseket használok, mint a „szállodai szoba“, „szoba“, „kétágyas szoba“, „egyágyas szoba“, „ágy“ és hasonlók.

Google SEO tipp #5: Belső linkelés

A teljes webhelyen belüli belső hivatkozásokat gyakran alábecsülik, pedig óriási potenciál van bennük. A megfelelő linkhálózat leegyszerűsíti a Google feltérképezését, és egyben erősíti az egyes aloldalak fontosságát. Ezen kívül a horgonyszöveg belülről meghatározható, így optimálisan befolyásolható és kulcsszavakkal gazdagítható.

Ezért kerülni kell a „Tovább” feliratú hivatkozást. Érdemesebb, ha átadjuk, miről szól a hivatkozott oldal, majd rávilágítunk a releváns kulcsszóra. Jó példa erre a Wikipédia, a belső linkelést tökéletesítő szabad enciklopédia.

Kérjük, ügyeljen arra is, hogy ne kapcsoljon össze hosszú mondatokat vagy teljes bekezdéseket – mindig rövid, kifejező szövegnek kell lennie, amely ideális esetben tartalmazza a releváns kulcsszavakat.

Google SEO tipp # 6: Niche kulcsszó kutatás

A viszonylag általános és nagy keresési mennyiséggel rendelkező keresési kifejezések igazi kemény diók a keresőoptimalizálásban. A siker esélye viszonylag kicsi. Az úgynevezett „niche” kulcsszavak érdekesebbek. A cél tehát az, hogy olyan kulcsszavakat vagy témákat találjunk, amelyek keresési mennyisége elég nagy, de más weboldalak még nem fedik le bőségesen. A „niche” kulcsszavak jó esélyt kínálnak a sikerre, de ugyanakkor nyereségesnek is kell lenniük.

Képzelje el, hogy exkluzív olasz konyhákat árul. Még akkor is, ha az „exkluzív olasz konyhák“ keresési mennyisége alacsonyabb a „konyhák“ általános kifejezéshez képest, érdemes lehet erre optimalizálni, mivel ez a keresési lekérdezés kifejezetten az Ön vásárlóit szólítja meg, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy a konyha vásárlása következik.

Google SEO tipp #7: Ismerje meg versenytársait

Ismerje meg versenytársait! Vegye figyelembe azonban, hogy a keresőknél a közvetlen konkurencia nem feltétlenül a szomszédban jól ismert versenytárs, hanem teljesen más.

Tekintse meg, hogy kit találtak már meg az Ön számára releváns kulcsszavakkal. Tartsa szemmel a konkurens cégek tevékenységét. Honnan szerzik a versenytársai a „backlink”-eket? Ha szükséges, ez is egy jó ,,backlink” forrás az Ön számára. (A backlink egy weboldalról egy másik weboldalra mutató hivatkozás)

Google SEO tipp #8: Google Search Console

A Google-nek tudnia kell, hogy Ön illetve az Ön webhelye létezik-e. Adja hozzá a weboldalát a Google Search Console-hoz, és jelentkezzen indexelésre. A Search Console kínál néhány nagyon izgalmas funkciót. Például megtudhatja, hogy webhelye mely keresési lekérdezésekre melyik pozícióba került, és hány kattintást generált ennek eredményeként.

A Google Search Console adatkiemelője emellett lehetővé teszi olyan információk kihangsúlyozását, mint például a helyi cégek, termékek, cikkek vagy dátumok, és ezek strukturált módon történő továbbítását a Google felé. Nagyszerű mellékhatásai ennek az úgynevezett bővített kivonatok, amelyek kiterjesztik a keresési eredményt és vizuálisan kiemelik azt.

Google SEO tipp #9: Hálózat – Socialmedia

Ismerkedjen! Ismerkedjen! Ismerkedjen!
Fontos a kapcsolatteremtés az interneten is. Például lépjen kapcsolatba a közösségi hálózatokon, kommenteljen blogokra vagy fórumokon. Adja át szaktudását, és győződjön meg szakértői státuszáról.

Fontos tudnia, hogy nem mindegyik platform alkalmas minden vállalkozás számára. Szintén nagy hiba lenne közvetlenül regisztrálni az összes közösségi hálózatra, például a Facebookon, a Twitteren vagy az Instagramon, és ezzel egyidejűleg megnyitni egy blogot. Egy közösségi oldal, blog vagy fórum fenntartása sok időt vesz igénybe, és semmi sem rontja jobban hírnevét, mint a megválaszolatlan felhasználói kérdések vagy panaszok a Facebookon, vagy egy több éves blogbejegyzés.

Google SEO tipp #10: Türelem

Bármit csinál, legyen türelmes. A Google-nak (és más keresőmotoroknak) bizonyos időre van szüksége ahhoz, hogy észrevegye a változásokat. A keresőoptimalizálás egy folyamatos folyamat, és következetes munkával természetes növekedéshez vezethet.

Ennek ellenére elengedhetetlen a végrehajtott intézkedések rendszeres ellenőrzése. Mert mit ér a legjobb keresőoptimalizálás, ha nem tudja, hogy mi vezetette a sikerhez?! Az első eredményeknek már néhány hónap után láthatónak kell lenniük. Nézze meg, javult-e a helyezése a keresési eredmények között!

De legyen óvatos: Minél gyakrabban kattint a saját webhelyére a keresési eredmények között, annál magasabban fog megjelenni az egyéni keresési eredmények között. Ezért jobb, ha független eszközt használ, hogy semleges és valódi eredményt kapjon.

Forrás: www.seo-selbst-gemacht.de/seo-tipps-fuer-anfaenger.html

Home

Schreibe einen Kommentar